Apple iOS укрепва позициите си в Европа, Австралия и Китай

ausefforts.jpg

Според докладите на чуждестранните анализатори на пазара на смартфоните, компанията Apple здраво укрепва позициите си в някои страни. В продължение на три месеца през изминалото лято (още преди да бъдат пуснати моделите iPhone 6s и iPhone Plus 6s) според Kantar Worldpanel, операционната система iOS в сравнение с миналогодишния си показател е увеличила пазарния си дял в страните, като Китай, Великобритания, Германия, Франция, Австралия и Япония. Android платформата пък в противоположната посока губи клиенти.

Най-добри резултати на растеж iOS показва в Австралия, където делът й се е увеличил с 8,5% в сравнение с 2014 година и в момента възлиза на 37,8%. Android пък губи 11.2 процента от потребителите си, запазвайки обаче 53,1% от пазара. В своя доклад, анализаторите на Kantar отбелязват, че въпреки увеличените продажби на модела Samsung Galaxy S6, сегашният флагман на корейския производител не е заплаха за Apple и нейните смартфони iPhone.

Трябва да се каже, че през август 11% от собствениците на iOS устройства твърдят, че в следващите три месеца ще си купят iPhone от ново поколение, а 87% няма да сменят избраната от тях марка телефон. Междувременно, в Европа Android продължава да се бори за потребители, губейки според анализаторите, позиции на пазарите в Германия, Великобритания и Франция.

Освен това, в доклада се казва, че към края на август 2015 г. iPhone 6 и iPhone 6 Plus са най-продаваните смартфони в големите градове на Китай.
Comments for this post are closed.