Apple Music вече и за Android потребителите

Нещо, което преди време изглеждаше немислимо, днес вече е факт – своеобразният наследник на iTunes Store вече е наличен за потребителите на Android.

Става въпрос за стрийминг услугата Apple Music, която вече може да се свали на вашия смартфон или таблет, захранвани с мобилната операционна система на Google.

Обявена най-напред през юни, Apple Music дава тримесечен пробен достъп до каталога, точно какъвто получиха iOS потребителите по-рано тази година. След като периодът изтече, ще ви струва 10 долара на месец, за да продължите да имате достъп до онези повече от 30 милиона песни в каталога на платформата.

Освен това, приложението дава достъп до радиостанцията Beats 1, музиката в която се подбира от хора, както и до социалната платформа за творци Connect.

Тъй като това е бета версия за Android, някои от функциите все още липсват. Така например, музикалните клипове ще бъдат добавени скоро, а потребителите се нуждаят от iOS или Maс устройство, за да направят абонамент за семеен план. В същото време, Apple твърди, че Android версията е оптимизирана специално за тази система, а изискването е да имате Android 4.3 или по-нова версия.

С това Apple Music става първото истинско Apple приложение, което някога се появява за Android, освен ако не броим Move to iOS, което пък бе създадено само, за да помогне на потребителите да се откажат от своя Android смартфон и да преминат към iPhone.

Comments for this post are closed.