Samsung представи новия RWB фотосензор, която ще се използва в Galaxy S7

В уеб-пространството се появява все повече информация за новия флагман на Samsung. В началото на тази седмица стана известно, че смартфонът Galaxy S7 може да бъде представен през месец януари 2016 година, тоест два месеца по-рано от очакваното. Сега разбрахме, че популярният южнокорейски производител е създал нов камера за мобилни устройства, която навярно ще се появи във следващия флагман на компанията.

  Новият фотосензор има резолюция 20 мегапиксела при размер на матрицата 1/2,6 инча, като размерът на пиксела е едва един микрон. Някои специалисти считат, че в сензорите на Nexus 6P и Nexus 5X размерът на пиксела е по-голям – 1,55 микрона и по този начин се поглъща повече светлина. Samsung от своя страна подчерта, че това не е проблем за новата камера.

 

Представеният фотосензор с резолюция 20 мегапиксела поддържа изцяло цветовия модел RWB и това повишава чувствителността и намалява нивото на шумовете. Това без съмнение ще повиши качеството на фотографиите, заснети при слабо осветление. Досега фотосензорите на Samsung за мобилни устройства се произвеждаха чрез 65 нанометров технологичен процес, а новият се произвежда чрез 28 нанометров. Освен това, Samsung счита, че благодарение намаляването размерите на фотосензора, новите смартфони ще станат още по-тънки.

Comments for this post are closed.